top of page

Neglepleie uten gift: utforsk grønne alternativer

Utforsk den nye bølgen av ikke-skadelig neglepleie. Bli kjent med 'Giftige Trioen', forstå de farlige ingrediensene i neglelakk og oppdag de trygge, grønne alternativene som finnes på markedet.I den moderne skjønnhetsverdenen er forbrukerne stadig mer bevisste på hvilke ingredienser som finnes i produktene de bruker. Neglelakk er intet unntak. Forbrukernes økte kunnskap har ført til et markant skifte mot produkter uten skadelige ingredienser, også kjent som "ikke-skadelige" eller "grønne skjønnhetsprodukter".


La oss dykke litt dypere inn i neglelakkens verden og lære mer om hva som utgjør "Den Giftige Trioen", samt noen av de mest populære ikke-skadelige merkene på markedet.


Forstå "Den Giftige Trioen"

Tradisjonelt har de fleste neglelakker inneholdt tre spesielle ingredienser, ofte omtalt som "Den Giftige Trioen". Disse inkluderer formaldehyd, toluen og dibutylftalat (DBP), som alle er kjent for å kunne være helseskadelige. Derfor ser du ofte lakkmerker markedsført som "3-Free", noe som betyr at de ikke inneholder disse tre ingrediensene.


Men det stopper ikke der. Du kan også finne produkter merket som "10-Free" eller "12-Free". Dette henviser til en enda lengre liste over potensielt skadelige ingredienser som ikke er inkludert i produktet. Disse kan variere, men omfatter ofte stoffer som formaldehydharpiks, kamfer, parabener, xylene, ftalater, og mer.


En ny tid for Ikke-Skadelig Neglelakk

Takket være økt forbrukerkunnskap og innovasjon i skjønnhetsindustrien, finnes det nå et bredt utvalg av neglelakkmerker som ikke bare unngår "De Store 3", men som også er kjent for å være veganske, dyrevennlige og fri for dyrebaserte ingredienser. Noen av de mest anerkjente merkene inkluderer:


  • Nailberry: Et prisvinnende britisk merke kjent for sine pustende lakker som er fri for de 12 mest vanlige skadelige ingrediensene.

  • Kure Bazaar: En fransk produsent kjent for sin levende fargeskala og presise applikator, produserer lakk uten de 10 mest vanlige skadelige ingrediensene.

  • ZOYA: En av pionerene innen ikke-skadelig neglelakk, kjent for sin holdbare og blanke finish.

  • Smith & Cult: Et eksklusivt merke kjent for sitt brede fargespekter, fri for 8 vanlige skadelige ingredienser.


Og hva med Gel-lakk?

Gel-neglelakk har lenge vært populær på grunn av sin holdbarhet og glans. Heldigvis har vi nå merker som tilbyr ikke-skadelig gel-neglelakk, som Manicurist Green Flash og Madam Glam.


Neglelakkfjerner – Mer enn bare aceton

Selvfølgelig handler ikke alt bare om selve neglelakken. Fjerning av neglelakk er en viktig del av prosessen, og mange tradisjonelle fjernere inneholder aceton, et kjemikalie som kan forårsake irritasjon og er kjent for å tørke ut huden. Men igjen, innovasjon og bevissthet har ført til en ny generasjon av neglelakkfjernere som er mer skånsomme mot både negler og hud. Noen av de mest populære inkluderer:


  • Karma Naturals Neglelakkfjerner

  • Tenoverten The Rose Soak: Fri for aceton, parabener, sulfater, og syntetiske dufter.

  • Cote Takeoff Polish Remover: Med rosmarinekstrakt, aloe vera, og glyserin.

  • Sundays Pr.01 Polish Remover: Dufter av grapefrukt istedenfor aceton.

  • Static Nails: 100% giftfri, fjerner både vanlig lakk, press-on negler, og ikke-UV-gel.


Neglelakk forblir en fantastisk måte å uttrykke seg selv på. Men det er viktig å være oppmerksom på hvilke ingredienser man utsetter seg for, spesielt for de som regelmessig kommer i kontakt med neglelakk, som de som jobber i neglesalonger. For å sikre en positiv opplevelse, velg et godt ventilert sted å påføre neglelakken og vær bevisst på merkene du bruker.


Giftfrie negleprodukter har kommet langt, og det er nå enklere enn noensinne å nyte en rolig stund med manikyr og pedikyr mens du vet at du tar vare på helsen din. Så her er til mer fargerike dager og vakre, sunne negler!


Hvis du har spørsmål eller ønsker å lære mer om ikke-skadelige skjønnhetsprodukter, vennligst ikke nøl med å ta kontakt med oss ved Vestfold Hudakademi, hvor vi tilbyr en rekke kurs i hudpleie, kosmetiske injeksjoner, laservirksomhet, kosmetisk sykepleie og helhetlig hud- og kroppspleie.


59 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page